Instruktor képzés

A mi iskolánkban lényeges különbség a szokványos rendszerekhez képest, hogy nem kell valakinek végig menni a tanuló

fokozatokon ahhoz, hogy  tanári fokozatra vizsgázhasson, hanem tanulhat rögtön tanárnak is. Tanuló fokozatról bármikor átléphet (természetesen megfelelő tudás esetén) oktatói fokozatra, de visszafelé már nem működik a dolog. 

A Wing Chun-ban nincs külön tanuló forma, és külön  mesterforma. Minden forma mesterforma, azaz mindegyik formát, és természetesen a hozzá tartozó technikai anyagot mester szinten kell elsajátítania mindenkinek. Az oktató abban különbözik a tanulótól, hogy:


Míg a tanulónak tudni kell helyesen csinálni mindent, az oktatónak meg kell tudni tanítani bárkinek azt, amit tud
 
Ismernie kell a tanítványok által a tanulás során elkövetett típus hibákat, tudnia kell, hogy ezek miért rosszak, és megfelelően el kell magyaráznia, hogy hogyan helyes a mozdulat, miért úgy helyes.
 
Tudnia kell azokat a rávezető gyakorlatokat, amik kiküszöbölik az adott hibákat.
 
Tudnia kell átadni nekik az érzést. (Az érzés szavakban nehezen elmagyarázható, ez a fizikai kontaktus során használt, és csak fizikai kontaktusban megtanítható valami, de tartalmazza az időzítést, a távolságot, a pozicionálást, stb.)


A képzést és a szemináriumokat, Si-fu Tóth Zoltán (Wang Hsiung) vezeti. 

Képzési ideje: 3 év (az alapszint), havi két hétvége, illetve évente egy kötelező edzőtábor

Edzések: 2 hetente vasárnap 10.00-16.00 - a konkrét napokat lásd az Esemény naptárban


A leendő instruktorok az edzéseken az előre meghatározott tematika szerint tanulnak, de mindig csak akkor haladhatnak tovább, ha a korábban vett anyagrészt már készség szinten elsajátították.


Az eredményes vizsgát tett, és oktatói fokozatot szerzett gyakorlók, jogosultak lesznek a Lo Man Kam Wing Chun iskola keretein belül saját osztályt(csoportot) szervezni és vezetni. 

JELENTKEZZ MOST !!!

Jelentkezés: Si-fu Tóth Zoltánnál.

Helyszín: Budapest, Akadémia utca 14. (Seven Star Mantis kung-fu edzőterem). 

Megközelíthetése: A kék metró Kossuth Lajos téri megállójától kb. 150 m-re.Az oktatási tematikáról, a vizsga rendszerről és a képzési díjakról szívesen adunk tájékoztatást személyesen, ha meglátogatsz instruktori edzéseink valamelyikén.