A Lo Man Kam irányzat

Mivel Yip Man korábban a Tajvanra menekült Kínai Köztársaság kormányának egyik magas rangú rendőr-, és egyben kiképző tisztje volt, 1960-ban arra kérte unokaöccsét, Lo Man Kam mestert, hogy Tajvanra menve a katonai hírszerzésnél szolgáljon. Lo mester természetesen teljesítette nagybátyja és egyben sifu-ja kérését és átköltözött Hong Kongból Taiwanra ahol azóta is él és oktat. 
Lo Man Kam sifu világszerte ismert és elismert mester, s a legnagyobb Wing Chun szaktekintély Tajvanon. Nyilvános iskoláját 1975-ben nyitotta Tajvan fővárosában Tajpejben, hogy teljesítse mestere kérését, és elterjessze az ő Wing Chun-ját szerte a világon. 
Tudásának és a Wing Chun tanítás szeretetének köszönhetően számos külföldi is érkezik folyamatosan a Tajvani iskolába, hogy csatlakozzon az ott tanuló kínaiakhoz, akik között nem ritka az olyan tanítvány sem aki valamely más stílusnak (Tai Chi, Mantis, Taekwon-do, stb.) már mestere. Az elmúlt harminc év alatt több, mint kétezer tanítványt tanított az Egyesült Államokból, Kanadából, Panamából, Brazíliából, a Dominikai Köztársaságból, Angliából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Svájcból, Romániából, Dániából, Belgiumból, Magyarországról, Spanyolországból, Ausztriából, Izraelből, Szaúd-Arábiából, Japánból, Koreából, Indonéziából, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Szingapúrból, Új-Zélandról, Ausztráliából, Írországból, Mexikóból, Dél-Afrikából, Madagaszkárról, Tajvanról, Hong Kong-ból, és Makaóról. Összesen 35 országból, mind a hat kontinensen. Érdekesség még továbbá, hogy minden évben néhány hetet elutazik a Brunei szultánhoz (aki a világ leggazdagabb embere) és ott őt és a szultán öccsét oktatja Wing Chun-ra. 
Jelenleg is tanít harcművészetet a Tajvani Rendőrségnek és a különleges alakulatoknak. 

Folyamatos a kapcsolata a magyarországi mesterrel, Sifu Tóth Zoltánnal is, aki rendszeresen kiutazik Lo Man Kam nagymesterhez egy-egy hónapra, hogy ott, helyben, az ő iskolájában, a kínai tanítványaival közösen tanulja a stílust, és Lo Man Kam  nagymester is rendszeresen jön Magyarországra, hogy szemináriumokat tartson az itteni diákoknak, és minden érdeklődőnek.